Januari – mei 2021
Het was hier stillekes de voorbije winter en lente. Geen gasten die bij ons logeerden. Ons afvragend wanneer en hoe dit wel weer mogelijk zou zijn. Corona en lockdown deze winter en lente, we moeten het jullie niet explikeren.
Toch keken we hoopvol uit naar komend seizoen. Dat uitkijken deden we niet alleen. We kregen reserveringen van mensen die de reiskriebels niet meer konden tegenhouden. Berichtjes van mensen die mee uitkeken naar het moment van zorgelozer reizen. Reacties op onze facebook- en instagrampagina van supporters. Dat deed deugd, een dikke dankjewel hiervoor!
Tijdens dat uitkijken naar het seizoen vonden we een goeie mix van rust en werken. Dagen van klussen wisselden we af met daguitstappen. Sommige dagen volgden we het goeie voorbeeld van de katten:
Als het deze winter te koud of te nat was, kroop Mathieu op zolder of in de kelder. Op zolder werkte hij de opslagkamer helemaal af, zodat Els er haar rommel onmisbaar gerief kan bewaren. In de kelder werden metalen rekken gelast. Onze ingemaakte groenten en fruit staan vanaf nu gedisciplineerd in de rij.
Buiten gingen we met hout aan de slag. De luiken zijn aan vervanging toe en we hadden nog planken liggen. Mathieu zocht een schoon modelleke op internet en maakte nieuwe luiken voor de gastenkamers.
Ook de vloer van de kiwipergola was aan vervanging toe. We kochten planken van Sloveense lariks en na wat metsen & timmeren hadden we opnieuw een mooi terras.
Uitkijken naar het komend seizoen deed Els ook een beetje popelend. Ein-de-lijk werd een stuk van de keuken vernieuwd. De plannen moesten laaaaaaaaaang rijpen, maar deze winter kwam de schrijnwerker alles opmeten. Toen hij in de lente weer boven water kwam, waren we zeer tevreden met het resultaat. Hier een glimp van de vernieuwde keuken:
Het mooie is dat er “een stukje van oma” in de keuken zit. Ze zou het goed gevonden hebben. Welbesteed. Een degelijke keuken, volledig op maat en makkelijker te onderhouden. Een keuken waar de liefde voor het bakken vaak in de lucht hangt. Een keuken met een verhaal. Let’s bake!
Klussen wisselden we af met daguitstapjes. Voor ons seizoen efkes gaan checken of de bergtoppen, rivieren en watervallen nog allemaal present zijn.
De moestuin zal ook dit seizoen naar goeie gewoonte groenten, fruit en kruiden leveren. We soigneerden haar met compost, legden alle perceeltjes klaar, zaaiden en plantten. En we hielden een paar stinkerds in de gaten die in de tuin rondneusden.
Keuken, moestuin, menu’s en terras klaar voor gebruik … én de Sloveense overheid die besloot dat de horeca terug mocht openen. Hoe fijn is het om na het klussen en voorbereiden terug gasten te verwelkomen. Heel veel zin in het seizoen!