Ontdek Slovenië

Voor onze gasten maakten we een informatiemap met meeneemfiches boordevol wandelingen, fietstochten, zwemplekjes, bezienswaardigheden,  … in het Triglav natuurpark en omstreken. Ook onze stafkaarten en reisgidsen kunnen gebruikt worden.

Als kleinschalige B&B helpen we onze gasten graag met persoonlijke tips om daguitstappen uit te stippelen en Slovenië te ontdekken.

Hieronder een overzicht van wat je in de informatiemap terugvindt en een aantal foto’s.

Ontdek Slovenië …

  • in onze tuin

De hangmat, een bankje met uitzicht op de heuvels of met een boek uit onze bibliotheek: we hebben verschillende rustige plekjes in onze tuin om je terug te trekken en in alle rust te genieten van het Sloveense groen!

  • wandelend

Door ons uitgestippelde wandelingen met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. De wandelingen vertrekken van bij ons of van een beetje verder weg. Omdat we op een bergflank wonen zijn de wandelingen die bij ons starten niet vlak, maar een gewone wandelconditie is meestal voldoende.

  • in de bergen

We wonen aan de rand van het Triglav Nationaal Park en stippelden voor onze gasten een aantal bergtochten met overnachting in een berghut uit.  Een beklimming van de hoogste berg van Slovenië (Triglav) behoort tot de mogelijkheden. Deze tochten raden we enkel aan aan volwassen ervaren bergwandelaars. Meer info & voorwaarden: elsenmathieu@gmail.com

  • met een uitstapje

Dicht bij huis kan je de Tolminka kloof, de Javorcakerk, Kobarid, de Soča vallei … bezoeken.

Op een uurtje rijden ben je in de Brda-wijnstreek waar je deze Sloveense wijnen kan degusteren.

Wie graag met de wagen rijdt (2u rijden van bij ons), kan de Sloveense klassiekers bezoeken: de Postojna grotten, het Predjama kasteel, Ljubljana, Bled, het meer van Bohinj, de Skočjan grotten,  … Bij elke bezienswaardigheid stippelden we een mogelijke wandeling uit, wat een gevarieerde daguitstap geeft. Wie graag eens de grens oversteekt kan een bezoekje aan Venetië overwegen (3u rijden).

  • zwemmend

De leukste zwemplekjes: in een rivier of meer, onder een waterval of in een overdekt zwemparadijs!

  • fietsend

Fietsen in Slovenië betekent vooral mountainbiken. We hebben 2 laagdrempelige mountainbike-routes uitgewerkt, andere fietstochten zijn voor de geoefende fietser.

  • met nog meer sporten

zoals vissen, klimmen, raften, kajakken, canyonning,  …

Enkele foto’s (klik op de foto’s om ze te vergroten)