2022

Januari – mei 2022

Onze B&B is het hele jaar open! Slovenen, Belgen, Duitsers en Nederlanders kwamen in de lente én zelfs in de winter bij ons logeren. Onze gasten gingen overdag wandelen, wij maakten het binnen voor hen gezellig & lekker.

ontbijt-paas-tafel

met als blikvanger “botanische koekjes” met kruiden & bloemen uit eigen tuin.

Als we geen gasten ontvingen, deden we klussen. En die deden we niet alleen. De website van “Workaway” is een platform waar gastgezinnen en vrijwilligers elkaar vinden. Als wij zwaar hak-, sleep- of graafwerk hebben dat we niet (meer) met ons twee kunnen doen, plaatsen we een oproepje op de “Workaway”-website. Jongeren die op reis zijn of nood hebben aan een adempauze kunnen bij ons komen werken in ruil voor kost & inwoon. Samen met wat vrijwilligers, hun spierballen en soepele rug pakten we deze winter en lente enkele klussen aan.

Zo goten we met hen een reepje beton in de stal, schuurden een oude deur af en kuisten een stuk bos op. De grootste klus was het verder graven, timmeren en metsen aan de nieuwe trap naar de kiwipergola.

palen voor de omheining plaatsen
traptreden maken
trapleuning timmeren
kiezelsteentjes gieten en klaar!

Ook in de moestuin lieten we een paar vrijwilligers los. Samen bereidden we de perceeltjes voor op de zaai- en plantperiode. We sleepten kilo’s mest naar de percelen en een paar creatievelingen zorgden voor moestuinbewaking.

Helmut. Hij hield de dame hieronder uit de buuurt van de paaslelies
en zal hopelijk hetzelfde doen met de vogels en de bessen.
Paaslelies afvreten? Ik weet van niks.

Het is niet enkel kommer, kwel en hard werken voor onze vrijwilligers. In ruil voor hun werk bieden wij hen kost & inwoon en een paar vrije dagen om de omgeving te verkennen (of laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang in bed te blijven liggen). Met een aantal gingen we in onze achtertuin even de sneeuwgrens opzoeken vlakbij het hooggebergte:

Goed uitgeslapen, proper gewassen en gestreken, met verse reisgoesting en wat werkervaring erbij zetten de vrijwilligers hun reis verder. Dankjewel, Stef, Jana, Audrie, Ben, Lewin, Sonja, Martina en Emy voor jullie werk én de ambiance die elk van jullie in huis bracht!

Met ons twee smeten we ons daarna op een paar lichtere klussen:

het keukenterras verder afwerken met kiezelsteentjes,

oude meubels van de gastenkamers opnieuw in de olie zetten,

een extra ballustrade voorzien aan de ontbijtplek bij de vijgenboom,

groenten, kruiden en bloemen planten in de moestuin.

Na het werk genoten we zelf van het uitzicht op onze kiwipergola!

Tot het warm genoeg was om buiten de ontbijttafel te dekken voor onze gasten en wij zo zachtjes het hoogseizoen inrolden.

welkom!