April-mei 2016

Afstoffen, afschuren, vernissen en schuiven-schuiven-schuiven. Met oude opgeknapte meubeltjes en nieuw gemaakte spullen. Tot al dat oud & nieuw bij elkaar hoort. En we op een dag konden zeggen: de nieuwe gastenkamer is af. AF!

1

4

5

We gaven onszelf en schouderklopke en gingen daarna buiten verder aan de slag. Want na een geutje regen en warme lentezon werd het tijd om de moestuin in te duiken. Het onkruid verwezen we door naar de composthoop en een aantal groenten kregen een extraatje:

DSCN0394
een hoopje aarde aan hun voeten (aardappelen aanaarden)
DSCN0408
koolkraagjes voor de spitskolen
DSCN0427
een afdakje voor de tomaten

Eens de moestuin gesoigneerd was, gingen we voor een weekje op congé. Wie denkt dat we, na al dat travakken, het vege lijf zouden laten rusten op een goudgeel strand heeft het mis. Schuurpapier & vernis in de kast, rugzak eruit. Op zoek naar – voor ons – onbekende Sloveense parels. We vonden ze in bergen, water en sneeuw:

DSCN0488
Vrsič pas
DSCN0519
Jasna meer
DSCN0567
Pericnik waterval met Els erachter
DSCN0602
Tussen de varens in de Pokljuka-kloof

Tot slot willen we jullie graag trakteren op taart. Els sleutelde wat aan een receptje en zette deze verjaardagstaart op tafel. Zes jaar in Slovenië, we laten het smaken!

DSC02220

Hopla, hiermee staat nu ook de citroentaart op punt. Alle menu’s voor ontbijt & avondmaal, de kamers, terras, moestuin, Slovenië-infomap en wijzelf: klaar voor ons 5e B&B-seizoen!