Vijf jaar in Slovenië! Jaren van renoveren & tuinieren. Jaren waarin tradities zich zachtjes nestelen. Zo werden april en mei dé maanden om tuin & huis klaar te stomen voor ons gastenseizoen.
In april kweken we eigen plantgoed verder op, geven hen een definitief plekje in de moestuin en zaaien ander lekkers ertussen. Je hoort ons niet klagen over onze werkplek …


Na 5 jaar hebben we het tuinieren meer & meer in de vingers. Tijd dus om enkele “speciallekes” in onze hof te introduceren: muizenmeloentjes, een “saladbar” met verschillende slasoorten, witloof en ook deze mooierds:

Om het Mediterraanse klimaat in onze vallei extra aan te moedigen, bouwden we een serre. Tomaten, komkommers, aubergines, courgettes en paprika’s: al dit zomerse lekkers vroeger op het bord!


In mei wordt er naar goeie gewoonte gesopt & geveegd, gezeemd & gelapt, afgestoft & gewassen. Al onze klus-sporen zijn gewist. Ook rond het huis hangt er al een vakantiesfeertje:



Vlak vóór ons seizoen gaan we zelf nog even uitwapperen. Ook dat is een traditie geworden. Vijf jaar in Slovenië werd gevierd, actief én passief:







Op naar ons 4e B&B-seizoen! Wij kijken ernaar uit om al onze gasten te ontmoeten, wegwijs te maken in Slovenië en hen een ontspannen vakantie te bezorgen.