B&B-seizoen 2017

Ons zesde B&B-seizoen zit erop. Zes op een rij. Daar slaat een mens al eens van aan het mijmeren. Tijdens zo’n mijmersessie vroegen we ons af: wat maakt nummer zes anders dan alle vorige edities? Ontspannen werken! Niet dat we de vorige seizoenen als stresskippen rondliepen. Maar dit seizoen springt er voor ons uit omdat we ontspannen & vlotjes werkten. Daar zijn drie redenen voor.

Ten eerste: veel gasten. Veel toffe, enthousiaste en boeiende gasten die bij ons logeerden. Dat is niet alleen hard werken, dat geeft ook een enorme drive om er een ferme lap op te geven.

Ten tweede hebben wij van ’s morgens tot ’s avonds een schoon routine opgebouwd. We lopen elkaar niet meer voor de voeten, dankzij deze taakverdeling:

  • zij verzorgt het ontbijt – hij wast af (en wilde hier graag vermeld zien dat dit een doorlopende klus is tot ’s avonds, binnen het seizoen welteverstaan nvdr) :

DSCN3137 (2)

  • hij geeft onze gasten tips bij het plannen van een daguitstap, bijvoorbeeld:
21370938_10212777214277477_109463015058134193_n
met welke organisatie gaan raften of kajakken
Bergen-1
waar de benen gaan strekken in het hooggebergte
DSCN3354
met kans om onderweg wat gespuis tegen te komen (bvb steenbokken)
IMG_20170712_125707
een reservering doen voor een parapentesprong
21433160_10212777214237476_6890395205484110017_n
eerst een wandeling (= vraag van de ouders) en daarna een plons in een rivierke (= kinderen ook tevreden)
  • zij maakt de gevraagde lunchpakketjes voor onderweg klaar:

Lunchpakket

  • hij houdt de tuin in het gareel –  zij oogst groenten & kruiden

DSCN3062

21369505_10212777218517583_503520532183053875_n

DSCN3198

21462892_10212777216157524_5820248441208713888_n
Plukken! Zij: zonnebloemen voor op de kamers. Hij: bessen voor bij het dessert
DSCN3238 (2)
vlierbessen oogsten om coulis te maken
  • hij maakt de kiwipergola aperitief-klaar als de gasten thuiskomen van uitstap
21370938_10212777224677737_1570240002464656298_n
kiwipergola
DSCN3189
mét aperitiefke en hapjes: cherrytomaatjes uit de tuin en zelfgemarineerde olijven
  • zij duikt ’s namiddag de keuken in. Brood bakken, dessertjes maken en een lekker kleurrijk avondmaal uitwerken met de geoogste groenten uit de tuin.

DSCN3208

  • avondmaal serveren: zij doet de bordschikking – hij schept op – zij werkt af met kruiden & sausjes.

Dresseren 2-1

  • samen opdienen (met de legendarische woorden van Els: “in de keuken lach ik niet”. Eén van onze fotograaf-gasten legde het tegendeel vast … ).

Dresseren 3-1

  • dessert: hij snijdt & schept – zij schikt & versiert ( – hij eet de verloren kruimeltjes op & reserveert een stukje voor zichzelf als ontbijt).
Dessert 2-1
chocoladebrownie met ananaskers uit de tuin
  • hij installeert de boscamera – zij bemoeit zich daar niet mee. Soms merken we dat onze gevallen pruimen of peren ’s nachts professioneel opgekuist worden. Hét signaal om de boscamera, samen met een paar nieuwsgierige gasten, te installeren. Deze nieuwkomer mogen we toevoegen in onze collectie “wie kuiert er ’s avonds door onze hof”:
0034:071817:19C:2789:CAMERA1:6
Naast gems, marter, moeflon, ree en vos nu ook een das gespot in onze tuin!

2137:071717:18C:2788:CAMERA1:6

Ten derde werkten we dit seizoen ontspannen omdat we deze wijze raad van Bes opvolgden:

DSCN2977

In mensentaal klinkt dat als “zorg ervoor dat ge op tijd & stond zelf wat rust neemt”. Dus lasten wij wat vrije dagen in en gingen op driedaagse trektocht in het hart van het Triglav Nationaal Park. Vlakbij ons deur, ontspanning én een nieuwe prachtige tocht uitgestippeld voor gasten die eens een berghuttentocht willen doen.

Zicht op de Škrlatica
zicht op de Škrlatica

DSCN3340

DSCN3362
gems
DSCN3392
Triglav
DSCN3394
Triglav-top
DSCN3403
bevoorrading van de berghut met een helikopter

DSCN3438

Het seizoen definitief afsluiten doen we met een dikke dankjewel. Aan al de gasten die bij ons logeerden. Aan al die mensen die door mond-aan-mond reclame anderen warm maakten om bij ons op vakantie te komen. En aan de gasten die voor de 2e keer onze B&B als vakantieadresje uitkozen. Merci!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s