De frommelronde is achter de rug! Iedereen met wat renovatie-ervaring weet wat die ronde betekent. Het is de ronde waarbij ge uw lijf opfrommelt of driedubbelvouwt om alle hoekjes en kantjes aan te kunnen pakken.
Op het 2e verdiep, met de nieuwe gastenkamer en badkamer, gingen we de voorbije maanden frommel-gewijs aan het werk. Elektriciteit leggen, sanitair installeren, chauffages aansluiten, schilderen, dakramen afwerken en kurkvloer leggen. Veel prutswerkjes die geduld vroegen (en kregen):





Het lijf ont-frommelen deden we in de tuin. We startten onze moestuin weer op en rekenden daarbij vooral in kilo’s en meters. Zo zaaiden we dit jaar 25 meter erwten en plantten we 15 kilo aardappelen. De koude kas is dichtbevolkt met opgekweekte plantjes. En ook met de tomaten zien we het groots: 10 verschillende soorten/smaken/kleuren! Dat gaat lappen geven op het bord deze zomer …



Terwijl onze moestuin op dreef komt, kunnen we nog steeds vers & lekker uit eigen tuin eten. Prei, salade en kool bleven dapper de hele winter door op het veld. Aardappelen, rode biet en wortel brengen we vers van kelder naar keuken. Maar de échte primeur was typisch Belgisch:



En zo gingen we door naar de volgende én laatste ronde op het 2e verdiep. Het inrichten van de nieuwe gastenkamer! Momenteel knappen we oude meubeltjes uit het huis op, maakt onze schrijnwerker een houten 2-persoonsbed, bedenken we waar de zithoek op die kamer komt, …
Nieuwsgierig naar hoe dat er allemaal uitziet? Eind mei: afspraak op ons 2e verdiep voor een nieuwsbrief vol foto’s! Maar-allez-hop, hier al een glimp van de nieuwe kamer:
