Oktober – december 2017

Wij zouden hier graag pingpong kunnen spelen. Niet evident, want weinig platte stukken in onze hof vol bergen & bossen. Geen probleem, dachten we, dan maken we het ergens plat genoeg voor een pingpongtafel. Een plat dak op onze stal!

Alvorens een reepje beton te storten, gingen we na ons B&B-seizoen eerst op verlof. Kamperen in Kroatië met op het programma: lezen, zwemmen en lekker eten. Een kort verlofke. Want terwijl ons lijf op een Kroatisch strand lag, zat ons hoofd thuis al in de beton …

DSCN3501

DSCN3558

Wie hier al eens bij ons logeerde, herinnert zich misschien wel onze stal. En onze goesting om die stal te gaan opwaarderen. De meest wilde plannen passeerden de revue. Uiteindelijk kozen we voor een plat dak. Onder het dak opbergruimte voor werkgerief. Op het dak een terras. Met pingpongtafel 😉

image1

De voorbije herfst begonnen we aan fase 1 van ons PlatDakProject. Het was zwaar werk en de winter kwam af & toe pesterig over onze schouder meekijken (beton en vorst dat gaat niet samen). Maar we geraakten al snel in onze “zware-klussen-drive”: plannen tot in detail uitwerken, extra spierbundels optrommelen, machines inschakelen, een scheut van andermans vakkennis toevoegen. En aan de slag:

DSCN3637
stalmuren tot op de juiste hoogte afbreken en de oude eiken balken verwijderen (al aan de kant gelegd voor een ander leuk projectje).
DSCN3645
fundamenten graven
DSCN3651
toekijken hoe een ander werkt (komt niet vaak voor, dus een foto waard …)
DSCN3755
tussenmuren metsen
DSCN3793
spieren kweken door kruiwagens te vullen en af te voeren
DSCN3987
die spierbundel beton laten draaien
DSCN3996
waarmee de betonnen pilaren worden gevuld
DSCN4069
bekisting maken
DSCN4192
het hele boeltje stevig bewapenen
DSCN4287
om 6u ’s morgens het weerbericht checken: geen regen of sneeuw voorspeld! Al de werkmannen (en 1 vrouw) worden door Mathieu uit hun bed gebeld. Het beton draaien kan beginnen!
DSCN4281
De vrouw des huizes zorgt voor zand, cement, een volle watertank, koffie en taart. Goed voor 30 000 kilo beton!
DSCN4239
de betonmixer mengt (0.3m³ per 10 minuten, dat doen we hem niet na met ons betonmolentje)
DSCN4277
de mannen storten de beton op zijn plaats
DSCN4309
en de maestro trekt alles PingPong-recht

Hiermee is Fase 1 van ons PlatDakProject afgerond. Onder het dak hebben we droge opbergruimte. De verdere afwerking bovenop is voor later. In 2018 komen pingpongen op ons terras zit er dus niet in. Maar wees gerust, de plannen zijn al getekend …

plan stal

Tussen al dat beton door dachten we deze herfst ook aan onze gasten van volgende zomer. Gerechtjes uitproberen en onze voorraadkelder aanvullen. Els legde augurkjes in, verwerkte een berg kwee en maakte voor het eerst limoncello van onze eigen citroenen!

DSCN3817
kwee verwerken tot …
DSCN3932
kweeconfituur, appelmoes en gedroogde stukjes kwee voor in de theemengeling
DSCN4406 (2)
Met zelfgemaakte limoncello op ons zelfgemaakt plat dak

Nazdravje, gezondheid! Wij doen het nu eventjes rustig aan zodat we vanaf 2018 weer met volle energie aan de slag kunnen gaan!

 

 

 

 

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s