B&B-seizoen 2022

Het seizoen draaide op volle toeren!

Die volle toeren danken we in de eerste plaats aan onze gasten. Een welgemeende dankjewel aan iedereen die bij ons logeerde dit seizoen. Dankjewel om onze B&B als vakantieadresje te kiezen, een fijne review na te laten of een mooi tekstje in ons gastenboek te schrijven.

Tijdens het seizoen draaide ook de zon op volle toeren. Onze gasten haalden zwembroek of wandelschoenen boven en doken het water of de bergen in voor verfrissing.

frisse duik in de Soča
zwemplek Slap ob Idrijci

Onze moestuin begon deze zomer toch een beetje te zweten onder al die zonnestralen. Gelukkig bleef de bron lange tijd non-stop water geven zodat elk perceeltje in de moestuin geregeld een frisse slok water kreeg.

Tot plots … onze bron eind augustus een zonneslagske kreeg. Ze verslikte zich in het weinige water, trok luchtbellen in de buis naar het waterreservoir en gaf minder water dan nodig. Dat is efkes een klein paniekske (Els) en zoeken naar een oplossing (Mathieu). Die oplossing bleek hij al voorzien te hebben in 2018:

eentje uit de oude doos: 2018, bouw regenwaterput. Dit seizoen zorgde dit regenwaterreservoir voor een back up als de bron niet genoeg water gaf.

Dankzij de regenwaterput hadden we het hele seizoen door water. Hoewel we eind augustus zuiniger moesten omspringen met water voor de moestuin, konden we er toch regelmatig oogsten. Els voorzag de gastenkamers, ontbijttafel en avondmaal zoveel mogelijk van moois & lekkers uit de tuin.

De ontbijttafel dekten we meestal buiten op de kiwipergola of aan de vijgenboom. Bij het ontbijt proefden de gasten regelmatig kruiden of bessen uit de tuin.

De groentenoogst voor het avondmaal was door de droogte niet optimaal. Weinig aardappelen, kleine wortels en bietjes, snel opschietende sla. Tomaten, komkommer, ui en peterselie bleken dan weer de zonnekloppers van het seizoen.

De maaltijd afsluiten gebeurt hier met een zoetigheidje. Els bakt graag, haar favoriet is de sachertaart. Die blijkt ook bij de gasten goed in de smaak te vallen!

Ook de PR draaide op volle toeren. De Libelle schreef een artikel over Belgen die in het buitenland wonen. Jammer genoeg werden onze kamerprijzen verkeerd vermeld zodat het artikel geen goeie publiciteit opleverde. Het Laatste Nieuws schreef een mooi artikel over onze verhuis naar Slovenië en de opstart van de B&B. Goeie reclame voor ons!

zoek de Libelle-vout 😉 (prijs is geen 195 euro)
dankjewel HLN voor de fijne samenwerking!

Wie op volle toeren draait, moet af en toe efkes de motor stil zetten. We lassen elke maand 2 vrije dagen in om samen iets leuks te gaan doen (en het huis eens van boven tot onder te kuisen, dat ook). We bezochten al vaker de Javorcakerk en vroegen ons af hoe het zou zijn om het omringende hooggebergte te doorkruisen. Mathieu nam de stafkaart en stippelde een nieuwe tweedaagse bergtocht uit. Heerlijk om dit ongerepte stukje Triglavpark te ontdekken!

Javorcakerk van Tolmin, start van de trektocht

slapen in de berghut aan het meer van Krn
terug naar Tolmin wandelen

ijskoffie Tolmin

Ook de boscamera draaide op volle toeren. Toen we merkten dat onze pruimenboom aangegeten werd, installeerden we de camera. Zo kwamen we er al snel achter wie van de bladeren knabbelde. Ook overdag gaven ze soms acte de présence in onze tuin.

op heterdaad betrapt!

Na een seizoen op volle toeren draaien, is het tijd om zelf vakantie te nemen en uit te rusten. De komende tijd nemen we het goeie voorbeeld aan van deze twee vedetten …

Tot slot een dankjewel aan Helena, Filip & Kim, Gertjan en Maša. Jullie bezorgden ons enkele mooie foto’s voor deze nieuwsbrief!

10 gedachten over “B&B-seizoen 2022

 1. Leuke nieuwsbrief bij mijn ontbijtje en de foto’s waren inderdaad heel mooi! 🤩
  Geniet van jullie welverdiende vakantie 🏝
  Ciao Sandra

 2. Wederom leuk om deze nieuwsbrief te lezen 👌 blijft één van mijn tofste vakanties ever ✨

 3. Mooie toeren draaien jullie;-) Leuk om te lezen.
  Goed idee om af en toe de motor stil te zetten.

  Geniet van een aangename “rust” periode zonder gasten.
  Liefs uit Zadar,
  Griet en Anri

 4. Dankjewel, lieve collega’s 🙂 We wensen jullie binnenkort ook een mooie en deugddoende rustperiode toe!

 5. het is ondertussen 9 jaar geleden dat we bij jullie logeerden. fijn om te zien dat jullie dat nog steeds met veel enthousiasme doen en steeds blijven verbeteren aan jullie B&B. veel succes verder.

 6. Fijn om je te lezen, Marc. We herinneren ons nog dat jullie bij ons logeerden, ookal is het 9 jaar geleden! En inderdaad: we blijven met enthousiasme werken en onze B&B verbeteren.

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s