Vijftien graden onder nul. Met zulke temperaturen mogen we gerust zeggen dat de voorbije winter aan de frisse kant was. Zelfs de Slovenen waren onder de indruk.
Onze dagen werden gevuld met de vorst buiten en onszelf lekker warm binnen te houden. We sleepten brandhout & ruimden sneeuw, we studeerden Sloveens & klusten wat in de keuken (en jawel … vanaf dit jaar kookt ze op een gróót kookfornuis!).
Het voordeel van zulk extreem koud weer, is dat er al eens extreem leuke dingen gebeuren. Zo was het meer van Bled dichtgevroren! Al schaatsend (Els) of wandelend (Mathieu) gingen we het meer op, tot aan het eilandje.
Voor het eerst letterlijk op “zondags uitstapje” in Slovenië. Dat beviel ons zo goed dat we de smaak te pakken kregen. Toen we hoorden dat de Kanin-kabellift in Bovec gerepareerd was, gingen we daar op een mooie zondag ook heen. Wij, in een ei, naar boven! Tijdens de wintermaanden een bescheiden skipiste, in de zomer het startpunt voor bergwandelingen.
Een koude winter dus. Tot het Mediterraanse klimaat er zich eens mee ging moeien. Exit winter. Sneeuw gesmolten, pril lentezonnetje en 2 enthousiastelingen die in hun tuin een nieuwe opkweekkas voor plantgoed maakten.





Behalve het groen in de opkweekkas, begon ook onze tuin een lentekleurtje te krijgen. Daslook is er altijd als eerste bij, op de voet gevolgd door paardenbloemen. Els zette bokaaltjes klaar en vulde de voorraad lekkers verder aan met daslookpesto, ingemaakte daslookblaadjes en “honing” van paardenbloemen.

Hiermee was het startschot voor de lente gegeven en daarmee ook voor de voorbereidingen van ons volgende B&B-seizoen.
Als eerste namen we de moestuin onder handen. Zomerse borden gevuld met groenten uit eigen tuin, dat vraagt wat planning en gewroet in de aarde. Onze moestuin is in 6 percelen verdeeld en met een doorschuifsysteem planten we elk jaar elke groentesoort op een ander plaatsje. We zijn daar tamelijk freaky in. Zelfs de serre ontkomt er niet aan …


Elke dag gingen we een perceeltje wieden en beplanten, wat een leuke afwisseling was voor het binnenwerk. In huis maakten we alles klaar om onze gasten te kunnen ontvangen: kamers kuisen, bedden dekken, vensters wassen, …
Dat ging zo vlot dat we nog tijd hadden voor een folieke op onze kiwipergola:
De kiwipergola: mét houten terras, mét uitzicht op tuin & bergen en vanaf 1 mei ook mét gasten. We zijn er volledig klaar voor!
Wat zijn jullie goed bezig! Mooie foto’s en teksten en natuurlijk lekkere groentjes! Ik wens jullie een fantastisch zomerseizoen !
Sybille
Dankjewel, Sybille! Ondertussen is het startschot van het seizoen gegeven en zijn de 1e gasten toegekomen! Groetjes aan iedereen, Els en Mathieu
Jullie zijn zo goed bezig. We hebben nog altijd mooie herinneringen aan ons verblijf!
dankjewel, Veerle! En heel veel groetjes aan iedereen daar!
Wat is het daar toch mooi bij jullie! Die kiwipergola lijkt me de perfecte aperitiefplek 🙂 En zo cool, de moeflons die jullie moestuin komen keuren!
Hey Griet en Carolien! Dankjewel voor jullie toffe reactie op onze nieuwsbrief. En inderdaad, onze kiwipergola is een ideaal aperitiefplekje (we spreken uit ondervinding ;-)). Groetjes, els en mathieu
Gefeliciteerd met een prachtige onderneming.
Indrukwekkend hoe jullie dit from scratch hebben opgebouwd.
Met vriendelijke groet
Jean Feys
Dankjewel voor je complimentje (vonden je berichtje nu pas terug)!
Vriendelijke groeten,
Els & Mathieu