Januari – mei 2021

Het was hier stillekes de voorbije winter en lente. Geen gasten die bij ons logeerden. Ons afvragend wanneer en hoe dit wel weer mogelijk zou zijn. Corona en lockdown deze winter en lente, we moeten het jullie niet explikeren.

Toch keken we hoopvol uit naar komend seizoen. Dat uitkijken deden we niet alleen. We kregen reserveringen van mensen die de reiskriebels niet meer konden tegenhouden. Berichtjes van mensen die mee uitkeken naar het moment van zorgelozer reizen. Reacties op onze facebook- en instagrampagina van supporters. Dat deed deugd, een dikke dankjewel hiervoor!

Tijdens dat uitkijken naar het seizoen vonden we een goeie mix van rust en werken. Dagen van klussen wisselden we af met daguitstappen. Sommige dagen volgden we het goeie voorbeeld van de katten:

Als het deze winter te koud of te nat was, kroop Mathieu op zolder of in de kelder. Op zolder werkte hij de opslagkamer helemaal af, zodat Els er haar rommel onmisbaar gerief kan bewaren. In de kelder werden metalen rekken gelast. Onze ingemaakte groenten en fruit staan vanaf nu gedisciplineerd in de rij.

Buiten gingen we met hout aan de slag. De luiken zijn aan vervanging toe en we hadden nog planken liggen. Mathieu zocht een schoon modelleke op internet en maakte nieuwe luiken voor de gastenkamers.

het modelleke
luiken bevestigen op de gastenkamers

Ook de vloer van de kiwipergola was aan vervanging toe. We kochten planken van Sloveense lariks en na wat metsen & timmeren hadden we opnieuw een mooi terras.

oude plankenvloer afbreken
planken op maat zagen en installeren
het vernieuwde terras
het uitzicht van het terras was niet aan vervanging toe 😉

Uitkijken naar het komend seizoen deed Els ook een beetje popelend. Ein-de-lijk werd een stuk van de keuken vernieuwd. De plannen moesten laaaaaaaaaang rijpen, maar deze winter kwam de schrijnwerker alles opmeten. Toen hij in de lente weer boven water kwam, waren we zeer tevreden met het resultaat. Hier een glimp van de vernieuwde keuken:

in haar nopjes met de nieuwe keuken

Het mooie is dat er “een stukje van oma” in de keuken zit. Ze zou het goed gevonden hebben. Welbesteed. Een degelijke keuken, volledig op maat en makkelijker te onderhouden. Een keuken waar de liefde voor het bakken vaak in de lucht hangt. Een keuken met een verhaal. Let’s bake!

oma-cake
broodvlecht gevuld met pesto
experimenteren met nieuwe broodsoorten en broodbelegjes
chocoladecake met chocomoesvulling

Klussen wisselden we af met daguitstapjes. Voor ons seizoen efkes gaan checken of de bergtoppen, rivieren en watervallen nog allemaal present zijn.

vertrekkend aan ons huis, door de sneeuw, op weg naar …
de Jalovnik.
Soca-rivier
boswandelingetje om daslook te gaan plukken
wandeling naar de Virje waterval
mooi uitzichtspunt op het meer van Bled ontdekken

De moestuin zal ook dit seizoen naar goeie gewoonte groenten, fruit en kruiden leveren. We soigneerden haar met compost, legden alle perceeltjes klaar, zaaiden en plantten. En we hielden een paar stinkerds in de gaten die in de tuin rondneusden.

moestuin verzorgen (zij is niet één van de stinkerds)
vos komt de composthoop inspecteren
moeflons in ons bos

Keuken, moestuin, menu’s en terras klaar voor gebruik … én de Sloveense overheid die besloot dat de horeca terug mocht openen. Hoe fijn is het om na het klussen en voorbereiden terug gasten te verwelkomen. Heel veel zin in het seizoen!

dobro jutri – goeiemorgen!

18 gedachten over “Januari – mei 2021

 1. Amaai, hard gewerkt en gelukkig ook goed genoten. Dikke proficiat, ziet er prachtig uit. Hopelijk geraak ik ook eens tot bij jullie.

 2. Dankjewel, Annie. En zou fijn zijn om je hier eens bij ons te verwelkomen!

 3. Doe zo voort en vooral geniet van deze zalige zomer vol mensen die komen genieten van jullie prachtige plek.

 4. Waw waw waw, het ziet er daar weer ongelooflijk genietbaar uit 🤭
  Fijn om dit ’s ochtends te lezen, ik krijg er zelf energie van.
  Hopelijk mogen jullie veeeel gasten ontvangen. 🍀🍀🍀En wij komen hier ongetwijfeld nog eens terug 👌

 5. Dankjewel, Lotje! We genieten ervan dat het seizoen gestart is en we weer gasten mogen ontvangen.

 6. Dankjewel, Caroline! En leuk om lezen dat jullie ooit nog eens terugkomen!

 7. Wij pakken ons spullen in en vertrekken binnenkort, Sloveniê mag ons verwachten, Monique en Jacques

 8. mooie nieuwsbrief !!! en oma zou heel blij zijn dat ze een steentje heeft kunnen bijdragen voor de keuken, “oma-cake” blijft toch iets speciaals dat doorgegeven wordt van moeder op dochter….

  een grote pluim voor jullie alle twee ! we zijn heel trots en nu nog aftellen om naar Slovenië te komen en te genieten van het weerzien

 9. Amai, allebei mooi werk geleverd ! Spijtig genoeg zijn onze Sloveense reisplannen opnieuw gedwarsboomd. Maar ik zou zeggen derde keer goeie keer ?

 10. Dankjewel, Peter! Dan gaan we voor die “derde keer goeie keer” hé 😉 Groeten!

 11. Dankjewel en ook aan jullie een goed en vlot seizoen gewenst, collega’s uit Brugge 🙂

 12. Wat een schoonheid en energie, gezelligheid en ‘smaak’. Ons plan om volgende zomer terug te komen rijpt er alleen maar sneller door.
  Dominique en Johan
  Isabelle en Diederik

 13. Dankjewel, Dominique, Johan, Isabelle en Diederik. En fijn om lezen dat jullie plannen maken om volgende zomer terug te komen!

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s