Januari – mei 2022

Onze B&B is het hele jaar open! Slovenen, Belgen, Duitsers en Nederlanders kwamen in de lente én zelfs in de winter bij ons logeren. Onze gasten gingen overdag wandelen, wij maakten het binnen voor hen gezellig & lekker.

ontbijt-paas-tafel
met als blikvanger “botanische koekjes” met kruiden & bloemen uit eigen tuin.

Als we geen gasten ontvingen, deden we klussen. En die deden we niet alleen. De website van “Workaway” is een platform waar gastgezinnen en vrijwilligers elkaar vinden. Als wij zwaar hak-, sleep- of graafwerk hebben dat we niet (meer) met ons twee kunnen doen, plaatsen we een oproepje op de “Workaway”-website. Jongeren die op reis zijn of nood hebben aan een adempauze kunnen bij ons komen werken in ruil voor kost & inwoon. Samen met wat vrijwilligers, hun spierballen en soepele rug pakten we deze winter en lente enkele klussen aan.

Zo goten we met hen een reepje beton in de stal, schuurden een oude deur af en kuisten een stuk bos op. De grootste klus was het verder graven, timmeren en metsen aan de nieuwe trap naar de kiwipergola.

palen voor de omheining plaatsen
traptreden maken
trapleuning timmeren
kiezelsteentjes gieten en klaar!

Ook in de moestuin lieten we een paar vrijwilligers los. Samen bereidden we de perceeltjes voor op de zaai- en plantperiode. We sleepten kilo’s mest naar de percelen en een paar creatievelingen zorgden voor moestuinbewaking.

Helmut. Hij hield de dame hieronder uit de buuurt van de paaslelies
en zal hopelijk hetzelfde doen met de vogels en de bessen.
Paaslelies afvreten? Ik weet van niks.

Het is niet enkel kommer, kwel en hard werken voor onze vrijwilligers. In ruil voor hun werk bieden wij hen kost & inwoon en een paar vrije dagen om de omgeving te verkennen (of laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang in bed te blijven liggen). Met een aantal gingen we in onze achtertuin even de sneeuwgrens opzoeken vlakbij het hooggebergte:

Goed uitgeslapen, proper gewassen en gestreken, met verse reisgoesting en wat werkervaring erbij zetten de vrijwilligers hun reis verder. Dankjewel, Stef, Jana, Audrie, Ben, Lewin, Sonja, Martina en Emy voor jullie werk én de ambiance die elk van jullie in huis bracht!

Met ons twee smeten we ons daarna op een paar lichtere klussen:

het keukenterras verder afwerken met kiezelsteentjes,

oude meubels van de gastenkamers opnieuw in de olie zetten,

een extra ballustrade voorzien aan de ontbijtplek bij de vijgenboom,

groenten, kruiden en bloemen planten in de moestuin.

Na het werk genoten we zelf van het uitzicht op onze kiwipergola!

Tot het warm genoeg was om buiten de ontbijttafel te dekken voor onze gasten en wij zo zachtjes het hoogseizoen inrolden.

welkom!

Zin om in 2022 bij ons te komen logeren? We hebben nog enkel gaatjes in onze beschikbaarheidskalender: klik hier!

12 gedachten over “Januari – mei 2022

 1. Bewonderingswaardig wat jullie daar allemaal verwezenlijken ! Ik heb er echt geen woorden voor !Doe zo verder en veel succes het komende seizoen . Anita ( de mama van Roos )

 2. We wensen jullie weer een mooi fantastisch seizoen met veel fijne mensen! 🍀 Sandra&Guy

 3. We zijn er helemaal klaar voor, Koen en Sarah 🙂 Tot binnenkort!

 4. Petje af voor wat jullie steeds realiseren. Zoveel energie en met zoveel enthousiasme. …en het resultaat mag er zijn volledig in harmonie met de natuur 🌿🌳 Respect 👌

 5. Als we deze foto’s zien, begint het aftellen nu al.
  Het wordt opnieuw subliem, daar zijn we nu al zeker van.

  Chapeau, respect en zoveel meer voor julie verwezenlijkingen.

 6. Magnifiek wat jullie verwezenlijken daar op de Sloveense berg. En het wordt drummen om nog eens bij jullie binnen te raken als ik naar de kalender kijk! Wij blijven duimen dat het toch nog eens zal lukken om bij jullie te logeren. Veel succes dit seizoen!

  Groeten vanuit Oostende, Peter en Hilde

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s