Oktober – december 2020

De kippenkop van Slovenië! Dat was onze reisbestemming na het B&B-seizoen. Dit jaar helaas geen zon-zee-strand vakantie. Wel een tripje doorheen Oost-Slovenië. De Sloveense gasten hoorden het voorbije seizoen wat verbaasd onze vakantieplannen aan. Vroegen zich af wat wij daar gingen doen, ginder in het Verre Oosten. Wij ook, eerlijk gezegd.

We vonden daar in het Oosten iets wat we thuis niet hadden: “plattigheid“! De uitgestrekte vlaktes deden deugd aan kuiten die bergachtig gebied gewoon zijn. We wandelden door velden en bossen. Bezochten in afgelegen dorpjes vreemde bezienswaardigheden. Kampeerden vlakbij meren. En gingen lekker eten, onze prioriteit nummer één op reis.

chocoladebedrijfje bezoeken en de pralines uitgebreid proeven
boswandeling en kastanjes rapen
Kamperen, wandelen en op een boogscheut van het stadje. Het meer van Ptuj werd ons lievelingsplek op reis.

Het was een deugddoend reisje. Enige minpunt was het ontbreken van zomerse temperaturen. Gelukkig kregen we thuis een ruime portie zonnige herfstdagen. Ideaal weer om te klussen en in de tuin te werken.

Mathieu maakte een trapje naar het waterzuiveringssysteem en daarmee een einde aan het “uitglij-tijdperk” op die helling.
Elke dag wat in de moestuin werken: percelen bemesten, witloof intafelen, bessenstruiken onderhouden, lentekool uitplanten in de serre en vorstgevoelige groenten inkuilen in de kelder.
kwee oogsten
zot-veel kwee dit jaar!
Na het werk nog even nagenieten op de kiwipergola

Mooie herfstdagen vragen om bergbottinen en bergtoppen. We beklommen deze drie toppen in onze buurt:

De Jalvonik, “onze huisberg”. Een tussenstop op weg naar de top met uizicht op de vallei.
Bergtop Vogel. Wandeling van de “kaasboerderij” naar de berghut Razor en van daar de top op
Draai een pirouette op de Vogel en je krijgt dit panoramabeeld (links de Italiaanse zee, rechts de Triglavtop)
Beklimming van de Krn. Boven de wolken, in de zon.

Als intermezzo plofte er op ’n zonnige herfstdag iemand van het terrasafdakje naar beneden. Iemand met grote honger, die alle etensbakjes in sneltempo leegeschrokte en zich daarna op Els’ schoot installeerde. Hij besloot te blijven en keurde de naam Diëgo goed.

Diëgo, onze nieuwe bewoner. De champetter die alles checkt en dubbelcheckt. Altijd in voor een knuffel (en eten).

De zot-veel-kwee uit de tuin werd verwerkt. Els maakte naar goeie gewoonte gelei en appemoes en droogde stukjes appel voor in de thee. Omdat er dit jaar zóveel kwee was, ging ze op zoek naar een nieuw recept. Momenteel staat er 2 liter likeur te rijpen!

kwee snijden en hakken voor gelei, appelmoes en thee
likeur van kwee, amandel en vanille
Ook volgend jaar deze ontbijtkoekjes op de ontbijttafel. Een andere layout, maar nog steeds gevuld met kwee (flap) en chocolade (croissant).

Wij kijken uit naar volgend seizoen én naar de gasten die hun vakantie bij ons al boekten. Maar eerst …

winter!

34 gedachten over “Oktober – december 2020

 1. We kijken altijd uit naar de nieuwtjes van jullie en zijn steeds verbaasd te lezen wat jullie dit jaar weer gedaan hebben. En Els die zoals altijd zorgt dat de gasten niets tekort komen en al aan t voorbereiden is voor volgend seizoen. Het is door jullie verhalen te lezen op de website dat we enkele jaren geleden besloten om ons verlof bij jullie door te brengen. We hebben toen enorm genoten van de lekkere maaltijden, de rust en de mooie wandelingen in de streek die Mathieu ons haarfijn uitlegde. We blijven jullie volgen. Julien en Rita uit Wechelderzande.

 2. Dankjewel, Rita en Julien voor de mooie woorden! Fijn dat jullie onze nieuwsbrieven nog steeds volgen. Veel groeten!

 3. Jullie nieuwsbrief is voor ons nog steeds een “feel-good” moment waar we volop van meegenieten. Heel mooi om te zien wat jullie zelf opgebouwd hebben en hoe jullie levensverhaal zich verder ontwikkelt.
  Het is alweer een ganse tijd geleden dat we bij jullie waren maar jullie vakantiehuis, jullie beiden, de mogelijkheden in de omgeving zijn ons steeds bijgebleven en wie weet lukt het ons om er nog es terug te kunnen keren (bij voorkeur met onze moto).
  Lieve groeten,
  Curd & Katrien

 4. Altijd leuk om jullie verhalen te blijven volgen,wij vergeten die reis nooit.
  Groetjes Koen en Wendy

 5. Zo leuk dat jullie onze nieuwsbrieven volgen en ervan genieten. Het is inderdaad al even geleden dat jullie bij ons logeerden, maar we herinneren ons jullie nog! Zou fijn zijn om jullie nog eens terug te zien. Groeten!

 6. Beste Els en Mathieu,

  Steeds prettig lezen als jullie een nieuwsbrief sturen. Alle mooie herinneringen borrelen weer op en bij elk beeld proberen we ons te oriënteren waar wat verandert.
  2020… Een jaar om toch snel te vergeten maar daardoor blijft 2019 zeker nog meer verankerd in onze herinneringen.
  Mogen we jullie zonder veel klemtoon te leggen op feestdagen enz… gewoon een gezond 2021 toewensen en blijf vooral gezond!
  Dit ook naar alle mede-lezers

  Anniek en Ivan (Lokeren)

 7. Merci, Ivan en Anniek. Leuk dat onze nieuwsbrief de herinneringen aan jullie verblijf bij ons bovenhalen. We wensen jullie en jullie familie een gezond 2021 toe. Veel groeten!

 8. 2020 : een jaar met veel te veel van dat ene , veel te weinig van al het andere
  in het bijzonder hebben we jullie beiden en Slovenië niet echt gezien en gevoeld …..
  maar wees gerust :” alles komt goed” .vse bo v redu…
  papa en mama

 9. Zoen vanuit Slovenië naar België, mama en papa! Ooit (en hopelijk binnenkort) geven we hem in het echt.

 10. Altijd een plezier om jullie nieuwsbrief te lezen tijdens mijn middagpauze en zo even te kunnen wegdromen 🙂 !

  We plannen volgend jaar zeker een reis naar jullie B&B en wensen jullie alvast een prettig eindejaar vanuit Oostende!

  Vele groeten,
  Peter en Hilde

 11. Fijn dat onze nieuwsbrief jullie even doet wegdromen tijdens de pauze, Hilde en Peter. En supertof om lezen dat jullie volgend jaar een reisje plannen naar Slovenië. Graag tot ziens en veel groeten!

 12. Hi Els & Mathieu,

  jullie toveren elke keer een glimlach op ons gezicht ! De verhalen, de foto’s… dromen van een zalig weerzien met jullie en een prachtig landschap ;-). Wij wensen jullie een zalige Kerst en een sprankelend 2021 toe !!
  Groetjes
  Carla & Kristof

 13. ’t Is altijd weer even genieten als we jullie nieuwsbrief lezen. En kweeperen kan je nooit genoeg hebben Els! Ook hier hebben we er lekker moes en jenever mee gemaakt.
  Goeie moed daar en geniet van de winter.
  Groetjes Kevin en Wendy

 14. Dankjewel voor de fijne reactie, Carla en Kristof! We wensen jullie alle vier een mooi 2021 toe. Veel groeten!

 15. Leuk dat jullie genieten van onze nieuwsbrief! En inderdaad, zot-veel kwee is de max hé. Geniet van de moes en jenever 🙂 Groeten!

 16. Het ontvangen en lezen van jullie nieuwsbrief zorgt steeds opnieuw voor een deugddoend moment. Leuk om jullie verhalen te lezen. We zullen echt eens terug moeten komen, want ondertussen is er blijkbaar al héél veel veranderd. We zullen daar eens werk moeten van maken. We wensen jullie fijne eindejaarsdagen en succes met 2021.
  Luc & Vera

 17. Dag els en mathieu, steeds leuk om jullie verhalen te lezen. Ook wij, zoals vele anderen lees ik hier boven, genieten telkens van jullie brieven. En denken nog vaak terug aan ons zalig verblijf bij jullie. Super genieten. Beste wensen voor 2021. Nico, lotje, auke, sten.

 18. Mooi mooi! wat verlang ik ernaar om nog eens bij jullie te logeren en te genieten van de rust, de schitterende natuur en het overheerlijke eten!
  liefs
  Brigitte De Coninck

 19. Amai, Lotje, Nico, Auke en Sten, zo fijn dat jullie onze nieuwsbrieven nog steeds lezen. Jullie kwamen het e jaar dat we openden bij ons logeren! Een mooi 2021 en veel groeten!

 20. Leuk dat jullie ons blijven volgen, Luc en Vera. Er is ondertussen al veel veranderd, ’t zou fijn zijn om jullie hier nog eens te ontmoeten. Een mooi 2021 gewenst en groeten!

 21. Fantastisch dit weer te lezen, we denken nog altijd veel terug aan ons verblijf bij jullie ( ik val in herhaling). Ik zag 1 van de reacties dat er ook mensen uit wechelderzande bij jullie zijn geweest, wij wonen er ook. Als ze dit lezen, mss leuk om eens in contact te komen: wendybossijns@gmail.com groetjes

 22. Beste Els en Mathieu, het is altijd fijn jullie nieuwsbrief te lezen! Jullie doen dat goed!
  Vele groetjes van ons allemaal – Klaas en Caroline, Flor, Warre en Briek

 23. Dankjewel Klaas, Caroline, Flor, Warre en Briek, fijn dat jullie onze nieuwsbrieven blijven lezen. Veel groetjes vanuit Slovenië!

 24. Beste Els en Mathieu, wij zijn momenteel in verlof, het is maar een slechte dag hier in België wat het weer betreft.
  Ik dacht ga eens kijken naar Slovenië, jullie website en de nieuwsbrieven geven me terug energie!!
  Jullie hebben al veel veranderingen gedaan, Proficiat!
  De mooie uitzichten ,de rust en alles komt zo terug.
  Ik denk dat het tijd is om nog eens ter plaatse te genieten, zag dat alles vol is tot november.
  Hopelijk volgend jaar.

  Vele groetjes,

  Claire en Ronny uit Aalter

 25. Dag Claire en Ronny, fijn te lezen dat onze nieuwsbrieven jullie wat energie kunnen geven tijdens een regenachtige verlofdag in België. Dit seizoen hebben we inderdaad nog maar weinig plek vrij, dus wie weet tot ziens volgend jaar! Groetjes!

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s