Oktober – december 2021

Deze herfst verliep een beetje anders dan anders. We vulden ze niet enkel met vakantie & klussen, maar met vakantie én gastenweekends & klussen!

Traditiegetrouw zetten wij de herfst in met een verlenging van de zomer. Na het seizoen laadden we onze camionet in voor enkele weken van kamperen, zon en zee! Blader gerust eens door ons fotoalbumpke van ons verlof:

Na onze vakantie werden bikini en zwembroek niet direct ingeruild voor vuile werkkleren. Deze herfst ontvingen we tijdens een aantal weekends gasten. Sommige Slovenen hadden nog een Toeristische Bon (gekregen van de Sloveense overheid) en kwamen die bij ons uitgeven.

Het fijne aan deze herfstweekends was dat Els zich kon smijten in “frullekes”. Tijdens het hoogseizoen heeft ze meestal geen tijd voor zelfgemaakte yoghurt of plantaardige melk. Of om plukvaasjes te vullen met snijbloemen uit de tuin. Tijdens de gastenweekends wel!

goeiemorgen!
plukvaasjes van Els’ mama (check hier haar website)

Na de gastenweekends ging onze dagelijkse gang van herfstzaken gewoon door. We deden allerlei klusjes om de moestuinen winterklaar te maken en rolden de betonmolen terug op zijn plaats. Een reepje beton in de stal …

… en eeen schelleke beton voor de trap naar de kiwipergola. Een bredere en toegankelijkere trap zodat onze gasten vlotjes naar boven kunnen lopen om van dit uitzicht te genieten:

uitzicht kiwipergola – herfststyle
oude trap, werkgerief klaar
uitgraven,
oude stenen van de stal aanslepen, beton draaien,
en metsen,
metsen,
tot het uitzicht op de kiwipergola er plots nogal wit uitzag.
We legden de metswerken stil, wordt vervolgd in 2022!

Binnen haalde Els de verfrollen boven. Ze schilderde de traphal van beneden tot boven, zodat de schrijnwerker de nieuwe trapleuning kan installeren.

Naast het klussen was er deze herfst ook vollen bak tijd voor hobby’s!

Zo kon Els zich EIN-DE-LIJK opnieuw gaan uitleven op het volleybalveld. Sporten werd terug toegelaten, dus mept ze elke woensdagavond het teveel aan energie uit haar lijf. Op maandagen is ze iets rustiger, want dan krijgt ze naailes. Het “Coworking Basen” in Tolmin is een plaats waar verschillende mensen een werkruimte huren. Fijn om er nieuwe mensen te ontmoeten, de naaimachine en bijhorende Sloveense woordenschat te leren gebruiken en met zelfgenaaide broodmandjes naar huis te gaan. Ze heeft de smaak te pakken!

zelfgemaakt, zowel het broodmandje als de pistolets

En of course gingen wij ook wandelen deze herfst. Genieten van de herfstkleuren langs de Socarivier en de eerste sneeuw op onze bergtop.

Van Bovec naar Kobarid via de Juliana Trail
Heerlijk ploeteren door de sneeuw richting de Jalovnik-top.
Met zicht op zee!

Al die sneeuw bracht ons in kerstmodus. Wij gaan onszelf onder de Belgische kerstboom schuiven. Tegelijk kijken we uit naar 2022. Gasten zijn vlotjes hun vakantie bij ons aan het boeken, we kijken nu al uit naar het komende seizoen! En we hebben een aantal leuke klus-naai-wandel-tuin-kookprojectjes in het vooruitzicht.

Fijne feestdagen gewenst,
of in Bes-taal: maak het gezellig en spinnen maar …

10 gedachten over “Oktober – december 2021

 1. Ik bewonder jullie ” grote ” inzet , gans het jaar door … proficiat en… war jij allemaal kan , Els !
  Spijtig dat ik dit alles niet kan komen bewonderen maar hopelijk krijg je mijn lieve dochters eens op bezoek !

 2. Dankjewel, Anita! Via jouw reacties op onze foto’s en nieuwsbrieven hebben we toch het gevoel dat je hier een beetje op bezoek komt 🙂

 3. dag els, ik volg je verhalen en geniet er enorm van. Ik vind het knap wat jullie daar doen. En een reisje naar jullie land en B&B staat op mijn verlanglijstje. En mep er ten volle op, op die volleybal. Dat kan deugd doen ;). Groetjes Hilde (vanuit Lochristi, ooit je volleytrainster geweest :))

 4. Dag Hilde, fijn om via deze weg van je te horen en te lezen dat Slovenië op je verlanglijstje staat. En dat meppen op het volleybalveld doet inderdaad nog altijd deugd, al kan onze trainer zijn coachingskills niet aan de jouwe tippen 😉 Graag tot ziens!

 5. Dag Els en Mathieu, elke keer opnieuw groeit mijn bewondering voor jullie. Wat jullie presteren, grenst aan het ongelooflijke.
  Natuur , recreatie, gastronomie, alles heeft zijn plaats. Wat ben ik blij dat we volgende zomer opnieuw jullie richting kunnen reizen.
  Geniet van het eindejaar en tot later.

 6. Wat een mooi compliment, dankjewel, Vera. En tot ziens deze zomer, we kijken naar jullie uit!

 7. Dag Els en Mathieu, ook al zijn we reeds twee keer bij jullie geweest, er zal weer veel veranderd zijn. We kijken er echt naar uit. Geniet van de feestdagen in België en het weerzien met vrienden en familie. Een fijn eindejaar en veel geluk voor 2022!

 8. Dankjewel, Ilse en Alex, ook voor jullie fijne feestdagen en een mooi 2022 gewenst. En tot ziens deze zomer, we kijken ernaar uit!

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s