Oktober – december 2022

De voorbije maanden genoten we hier van herfstkleuren, wat klussen én onze nieuwe bewoonster.

Alvorens de Sloveense herfst in te duiken, tuften wij op het gemak met onze camionet naar Griekenland. Na een zomerseizoen van werken, wachtten ons in Griekenland zomerse temperaturen, lege stranden en een opgewarmde zee.

Het lijkt er misschien op dat wij in Griekenland niks anders deden dan aan zee wat lanterfanten. Dat klopt! Maar soms schoten we in actie …

Tijdens de terugrit hoorden we in een Albanees park een katje hardverscheurend janken. Het plan: haar een nachtje bij ons laten logeren en de volgende ochtend naar het asiel brengen. De realiteit: nachtje logeren, geen asiel te vinden, katje mee naar huis. Welkom, Fari!

Fari, onze nieuwe bewoonster

Van de Griekse zomerzon tuimelden we de Sloveense herfstkleuren in. Naar goeie gewoonte gingen we ook deze herfst aan het klussen. Melanie en Raiko uit Estland hielpen ons met enkele buitenklussen. Sleuven uithakken, putten graven, hout klieven of beton draaien, deze twee vrijwilligers bleken gouden handen en spieren te hebben.

Een karaf water op de ontbijttafel of planten water geven? Geen gesleur meer met water dankzij dit kraantje in de droogschuur.
wapening leggen in de stal …
…om de vloer verder te betonneren.

Samen met de vrijwilligers metsten we aan het stenen muurtje bij het percolatieveld. De blauwe bosbessenplanten van het “pingpong-terras” kregen daar hun definitieve plaats. Voor het pingpongterras maakten we met ons twee’tjes houten bloembakken om aardbeien en snijbloemen in te planten.

metsen muurtje kiwipergola en planten blauwe bosbessen

wij bestelden larikshout om de bloembakken mee te maken,
boer Marjan leverde het aan huis.

wij zien de aardbeien en snijbloemen al groeien!

Els zorgde ervoor dat de moestuin proper aan haar winterslaap kon beginnen. Kruiden drogen, rozebottel plukken, serre opkuisen. Vlak vóór de vorst oogstte ze alle kaki’s. Toen we het huis kochten, vonden we een fruitplukker. Handig gerief om fruit uit hoge fruitbomen te halen! Beetje gelijk eendjes vissen, maar dan met kaki’s.

Deze herfst hadden we ook walnoten. Behalve in het walnotenbrood op de ontbijttafel zullen gasten volgend seizoen ook walnoten in hun aperitiefje kunnen proeven:

Genieten van de herstkleuren deden we ook tijdens enkele uitstapjes. Mathieu maakte een trektocht met vrienden in de heuvels rond Idrija. Drie dagen van kuitenbijters en mooie uitzichten op de Vipavavallei. We vonden ook herfstkleuren in Ljubljana en Bled, waar een jarige door lief en vrienden in de watten werd gelegd.

Als afsluitertje smijten we er nog wat kattenspam tegenaan. Ons Albaneesje ziet er na medische hulp, goeie voeding en tonnen knuffels al veel beter uit:

17 gedachten over “Oktober – december 2022

 1. Wat lees ik graag jullie vele belevenissen . Terug proficiat hoe je jullie woonst daar steeds mooier en aangenamer maakt en dat op eigen krachten . Om te bewonderen ! Doe zo verder en geniet nu ook van de winter daar !

 2. Bedankt voor jullie verhaal en de mooie foto reportages. En een fijn verblijf in België bij jullie familie en vrienden. Wandelen lukt ons niet meer maar fietsen des te meer.
  Fijne feestdagen en een geweldig 2023 Hub en Riet Gregoire

 3. Dankjewel, Hub en Riet! We wensen jullie een mooi 2023, met veel fietsplezier in Nederland en wat verderweg!

 4. Wat een prachtige foto’s!! Mooie reis die jullie maakten, en ook thuis weer veel werk verzet! En dan het schattige poesjes, is die effe met haar bootjes in de boter gevallen! Volgend jaar pensioen in zicht…eindelijk meer tijd, dus we zien elkaar zeker nog terug!

 5. Dankjewel, Tine! Zou heel fijn zijn om jullie hier nog eens te verwelkomen. Dan kunnen jullie Fari met eigen ogen komen bewonderen 😉

 6. Wat een mooie reportage.
  Denk met heimwee terug aan ons verblijf bij jullie tijdens de zomervakantie.
  Goed dat jullie ook genoten.
  Geniet van jullie vakantie hier en koester de ” feestdagen”.
  Tot mails.
  Vera

 7. Dankjewel, Vera. Ook wij hebben mooie herinneringen aan jullie verblijf bij ons deze zomer. Fijne feestdagen!

 8. Leuk om te lezen.
  We wensen jullie een mooie wintertijd en kijken al uit naar de lente nieuwsbrief met aardbeien en snijbloemen.
  Liefs uit Zadar,
  Griet en Anri

 9. Het is altijd weer een plezier om jullie nieuwsbrief te lezen. De mooie foto’s van jullie welverdiende vakantie . We volgen ook altijd het nieuws van de vele werken die jullie uitvoeren en zien jullie huis steeds mooier worden met aangename plekjes om te zitten en te ontbijten. De bloembakken zijn zeer mooi geworden en we kijken uit naar de volgende nieuwsbrief waar ze gevuld zullen zijn.met bloemen en kruiden. Jullie zijn harde werkers en wij wensen jullie een fijn eindejaar en een nieuw jaar met alle goeds dat je.mag tegenkomen.
  Warme groeten uit Wechelderzande,
  Rita en Julien

 10. Dankjewel voor deze mooie reactie, Rita en Julien! Fijn dat jullie onze nieuwsbrieven blijven volgen. Een mooi 2023 gewenst en veel groeten!

 11. Altijd leuk die nieuwsbrieven van jullie, vol met leuke verhalen en prachtige foto’s. Jullie nieuw poesje zal een goede thuis hebben. Veel plezier in België met de feestdagen. Een blij weerzien met familie en vrienden. Gr Ilse, Alex en co uit Lochristi

 12. Dankjewel, Ilse, Alex, Fien en Tim! Fijne feestdagen voor jullie en groeten uit Slovenië.

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s