B&B-seizoen 2021

Seizoen 2021 had een gouden randje. Onze B&B bestaat tien jaar!

Tijd voor een terugblik. Maar eerst strooien we met wat “dankjewellekes”. Aan familie en vrienden die voor ons supporterden, aan gasten die hier 1-2-3 of zelfs 4 keer logeerden en aan iedereen die reclame maakte voor onze plek. Zonder jullie geen tien jaar, geen gouden randje. Dankjewel!

Na tien jaar krijgen we een mooi aantal gasten over de vloer. In de beginjaren logeerden er enkel Belgen en Nederlanders bij ons, nu kan je ons al eens Duits of Sloveens horen kakelen/hakkelen. Ook het voorbije seizoen verliep vlotjes met een fijne mix aan nationaliteiten. Corona hield zich koest, net al de Sloveense overheid die de coronamaatregelen niet plots veranderde. Wij konden doorwerken en onze gasten probleemloos ontvangen. Top!

In die tien jaren groeide het huis mee. We begonnen met één gastenkamer. Ons concept bleek aan te slaan, gastenkamer 2 en 3 volgden. Stap voor stap renoveerden we ons huis. Van een huis zonder electriciteit of warm water tot een thuis met drie gastenkamers.

onze dagelijkse look tijdens de renovaties

Mathieu & Els, dat macheert, ook om een B&B te runnen. Tien jaar van hard werken, van plezier in het samenwerken en van een goeie taakverdeling. Zo is Mathieu van het departement “Tips Daguitstappen, Tuinonderhoud en Stofzuigen”. Els werkt op de afdeling “Koken en Kuisen”. Dit seizoen namen we er een derde partner bij. Onder het motto “investeer in machines voor ge u scheef werkt”, kochten we een deegkneder. Goed gerief met heerlijk resultaat!

zelfgebakken havermoutbrood bij het ontbijt

In die tien jaren vulde Els een map met recepten die goed scoren bij gasten. De zenuwen tijdens het koken zijn verdwenen. Rest er alleen nog maar plezier en gedrevenheid in de keuken. Dit seizoen was ze extra in haar nopjes tijdens het serveren. Ze kreeg voor haar verjaardag mooie borden en kommetjes. Helemaal op maat gemaakt door een keramist, helemaal blij mee!

nieuwe borden dresseren
brochetten met frietjes op de nieuwe borden
ook een pannenkoekske presenteert schoon op het nieuwe servies
de nieuwe kommetjes (en dat uitzicht, of course) maken de ontbijttafel af

In die tien jaren veranderde onze tuin van een heuse jungle bij aankoop van het huis tot een ietwat gecontroleerde wilde tuin. Van een tuin met enkel hellingen naar eentje met allerlei terrassen. Van een klein moestuintje tot een groot exemplaar gevuld met groenten, fruit, bessen en bloemen. Kortom, een hof met laagjes, gezellige hoekjes en views.

kiwipergola
moestuin

Na tien jaar kennen we onze streek. We blijven het leuk vinden om buiten het seizoen uitstappen te doen en om onze tips te delen met gasten. Wandelen, zwemmen, een snufke cultuur en zelfs vliegen? Mathieu kan de gasten vertellen waar ze kunnen …

genieten van de Soca rivier (merci Karolien voor deze foto)
wandelen in het hooggebergte en edelweiskes spotten (credits foto: Annelies)
gaan douchen onder een waterval (hvala, Nataša, za sliko)
parapente springen (merci Annelies voor deze foto)

In die tien jaar leerden we dat het belangrijk is om tijd te nemen voor onszelf. Om af en toe eens iets te doen dat niks met de B&B te maken heeft. Zo plannen we per maand twee vrije dagen in. Bijvoorbeeld om een tweedaagse bergtocht te doen:

Bohinj – berghut Crna Prst
berghut Crna Prst – Rodica
Rodica – Planina Kuk

In die tien jaar passeerden een paar katten de revue. Sukkeltjes waar niemand naar omkeek, gaven we de nodige zorg. Dit seizoen was Diego de ster. Misschien kreeg je hem op schoot aan de ontbijttafel of deelde je de hangmat met hem. Jammer genoeg werd hij ziek en moesten we hem laten inslapen. Lieve Pluizebol, je mag hier nog eens in de schijnwerpers staan:

Tien jaar. Onze B&B draait goed en wij doen het nog steeds met plezier. De grote, zware klussen zijn achter de rug. Tijd om zachtjesaan een aantal andere plannen te laten rijpen. En ondertussen lappen wij er graag nog minstens tien jaar bij met onze B&B!

14 gedachten over “B&B-seizoen 2021

 1. Wat een spannend ” dagboek ” Els ! Ik heb heel veel bewondering voor hetgeen jullie samen hebben verwezenlijkt … proficiat en doe nu rustig verder . Spijtig dat ik jullie werk niet kan komen bewonderen maar ik weet zeker dat mijn dochters dit ooit zullen doen ! Lieve groetjes en verder veel succes !

 2. Waw waw waw Els en Mathieu,
  Hoe leuk is dit om te lezen 🤭
  Jullie zijn niet bij de pakken blijven zitten. Wat een prachtig traject hebben jullie afgelegd en het stopt duidelijk nog lang niet. Blij dat Els de deegkneder als knechtje erbij heeft 🤪. Spaart tijd en deeghandjes uit hé ?
  Een heel dikke proficiat. Steeds een plezier iets te zien passeren over jullie.
  Ik wil alleszins absoluut naar jullie 5 * resort terugkomen. Dit jaar 1ste reis sedert 2019 gemaakt naar het ruwe Corsica, absoluut ook aanrader voor fervente wandelaars.
  Geniet van de ongetwijfeld prachtige herfstperiode en de verdiende vakantie.
  Dikke knuffel Caroline

 3. Dan wens ik jullie nog minstens 10 goeie jaren erbij.
  Goeie jaren voor de B&B maar ook voor jullie als koppel.
  Een topteam. ❤️

 4. Merelbeke, Nieuwvliet en borovnica podmelec zijn onze wisselende pensioenstekken geworden

  Blije en fiere supporters van het eerste uur
  Papa en mama
  Jan en Mien

 5. Fijn, Anita, dat je ons zo volgt. Al kan je het niet zelf komen bekijken, via onze nieuwsbrieven en je reacties ben je voor ons evengoed een supporter!

 6. Dankjewel, Karolien!
  Fijn te lezen dat je dit jaar wel kon reizen, Corsica zal ongetwijfeld prachtig geweest zijn.
  En de deegneder, die is een superaankoop. Minder werk, maar ook een beter resultaat. De kaneelkrullen waren nog nooit zo luchtig 😉
  Liefs!

 7. Proficiat met jullie 10jaar b&b.
  Jullie zijn meer dan een b&b, bij jullie logeren betekend thuiskomen en gezelligheid . De moeite die jullie doen om alles zo piekfijn en echt vers op tafel te brengen.
  We hebben jullie een aantal jaar geleden per toeval op internet ontdekt en jullie verhaal sprak ons zo aan dat we besloten om bij jullie te logeren. Wat een fijne ervaring was dat, we hebben ons dadelijk thuis gevoelt en moest het niet zo ver zijn zouden we zeker nog eens terugkomen, maar we zijn niet meer piepjong en dat verre reizen zit er niet meer in. Maar we maken zeker reclame voor jullie en zeggen het zoveel mogelijk door aan de kinderen van onze vrienden.
  Doe zo verder en doe er nog vele jaren bij!
  Hartelijke groeten , Julien en Rita

 8. Dankjewel, Rita en Julien! Fijn dat jullie zulke mooie herinneringen aan jullie verblijf bij ons hebben en dat jullie reclame maken voor onze plek. Veel groeten terug!

 9. Ik ben er nog niet geraakt maar dat komt nog……De foto’s zijn ontzettend uitnodigend. Ongelooflijk wat jullie in die 10 jaar gepresenteerd hebben. Dikke proficiat!

 10. Altijd weer heerlijk om te lezen, een van mijn beste vakanties gehad daar, en steeds maar weer dromen om nog eens af te kunnen komen. Jullie blijven dat fantastisch doen!

 11. Fijn om lezen, Koen! Ook wij hebben mooie herinneringen aan jullie logement hier bij ons. Tot ziens!

Schrijf hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s