Een eerst rondleiding (mei 2010)

 

Een eerste rondleiding

 

Op vrijdag 28 mei 2010 werd er cava geklonken onder de linde van Borovnica!

Borovnica, letterlijk de blauwe bosbes, is een gehucht in de buurt van Tolmin. Of zoals ze het graag in het toeristenbureau uitkraaien: gelegen aan de zonnige kant van de Alpen. Klein detail: hier geen enkel blauwe bees te vinden. Borovnica is afgeleid van Bvrnica wat tolweg betekent. Daar gaan dus onze wilde fantasieën over blauwebezenconfituur en blauwebezentaart …

Ons plek: het oude huis, de stal de droogschuur en ne serieuzen lap grond!

het oude huis (met ernaast de stal)

Het oude huis: charme, oude schatten, groot, … Maar ook: vochtplekken, een krakend dak en afschilferende muren! Onze renovatiecenten houden we voor “de stal”. Ondertussen maken we de beneden leefbaar voor onszelf en richten we de badkamer en living / slaapkamer in met de schatten des huizes!

 

living
en slaapkamer
Boven blijft het voorlopig ongebruikt, althans door ons …
vleermuisfamilie op zolder
Ook rond het huis wordt het al snel “ons plek”:
onder de linde ...
Naast het huis staat “de stal”. Hoe meer oude werktuigen en ander moois we naar buiten slepen, hoe meer ideeën we krijgen om deze stal te renoveren tot een echte vakantie/gastenplek! Visioenen over slaapkamers met zicht op de vallei, een terras onder de wijnrank, een open keuken waar gekookt wordt voor wandelaars, …
de stal (rechts)

Echt typisch Sloveens is de droogschuur die al snel tot werkplaats werd omgetoverd.