jan – maart 2013

Ook in Slovenië houdt de lente zich niet aan de kalender… Onvoorstelbaar hoe we de ene dag in t-shirt buiten werken en de volgende dag onze muts weer over het hoofd schuiven. Maar we blijven vrolijk doorgaan met klussen! Binnen & buiten, de lente/winter bepaalt onze agenda.

Als onze tuin er zo uitziet, dan weten we dat er binnenklussen op het program staan.

witte "lente" in de tuin
witte “lente” in de tuin

Gelukkig een mooi assortiment van klussen in onze 2e gastenkamer om de vele sneeuwbuien zinvol & warm door te brengen. Kijk mee hoe we het daar lieten stuiven:

kamer plakken, met een hoge dosis Concentratie
kamer plakken, met een hoge dosis Concentratie
de originele plankenvloer terug in elkaar puzzelen
de originele plankenvloer terug in elkaar puzzelen
weer of geen weer: oude plankenvloer wordt afgeschuurd ...
weer of geen weer: oude plankenvloer wordt afgeschuurd
Els vernist de vloer en voelt de 1e inrichtingskriebels opkomen!
Els vernist de pas gelegde vloer en voelt de 1e inrichtingskriebels opkomen!
de originele kasten worden van zolder gehaald, afgestoft en geboend
de originele kasten worden van zolder gehaald, afgestoft en geboend

Tussen de bedrijven door werden de laatste 5 nieuwe ramen geïnstalleerd. Wij deden het voorbereidende werk: oude ramen uitbreken, nieuwe ramen inolieën.

els ramen
ramen olieën

De dagen dat de lente besloot echt lente te wezen, trokken wij de tuin in. Grootse plannen aan ons bankje bovenaan. We vergrootten het plateautje en plantten er 2 kiwiboompjes. Tegen volgend jaar willen we daar een een afdakje maken. De kiwi’s zullen zo in de zomer voor de nodige schaduw zorgen zodat wij & onze gasten er volop kunnen genieten van het uitzicht. Els kruidt dit alles af met een Mediterraans hoekje.

kruidenhoekje bij het bankjesuitzicht
kruidenhoekje bij het bankje

Een aantal tuinklussen zijn ondertussen ingesleten als “jaarlijkse gewoonte”. We leggen de moestuinen klaar: hakken, bemesten, terrasjes aanleggen en trapjes maken. Binnen kweken we onze plantjes op:  spitskool, koolrabi, sla, prei, tomaat, courgette, … kijken er nu al naar uit om de moestuin in te duiken.En ook dit jaar plantten we enkele fruitboompjes: deze keer stonden kaki, kwee en noot op het menu.

oude notenboom blijft liggen voor onze gevleugelde tuinbewoners,  linksachter zijn opvolger(tje)
oude notenboom blijft liggen voor onze gevleugelde tuinbewoners, linksachter zijn opvolger(tje)

Ondertussen hopen we de laatste sneeuwbui verteerd te hebben. Op ons kluslijstje staat de afwerking van de 2e gastenkamer bovenaan. Als de afwerking achter de rug is, gaan we in mei zelf de Sloveense berglucht nog eens goed opsnuiven alvorens ons gasten vanaf 1 juni te soigneren. Lees hierover meer in onze volgende nieuwsbrief  eind mei!!