d) augustus-september

 

Als de mutsen van zolder gehaald worden, is het meer dan tijd om onze zomernieuwsbrief te schrijven!

In huis sloegen we op het eerste verdiep letterlijk alles kort en klein: vloeren uitgebroken, balken als tanden uitgetrokken, oude trap eruit, lemen muurtjes vermorzeld. Geen agressieve opwelling, maar een start om het eerste verdiep stevig herop te bouwen. De originele indeling van het huis behouden we. Ook de oude plankenvloer bewaarden we als afwerkingsvloer voor later en met het puin breidden we ons zonneterras verder uit.

Een dikke maand en enkele kilo’s spieren later was de vloer gelegd! Met dank aan alle Belgen die ons met goeie raad, daad en morele support bijstonden!

Afbraak vloeren en trap
betonnen chape leggen
 

nieuwe balken steken
en de nieuwe vloer!

Om te bekomen van deze zware fysieke inspanning, besloten we wat congé te nemen. Rugzak ingepakt en blik gericht op die hoogste Sloveense top, de Triglav. Luieren staat (nog) niet in onze woordenboek … Het werd een tocht die aan ons voordeur begon en eindigde: via de bergen, over de Triglav terug naar huis. We hebben alles mooi uitgestippeld, zodat gasten vanaf volgend jaar van bij ons diezelfde tocht kunnen doen. 

 Hoewel geen prototype rustvakantie, was de tocht toch zeer rustgevend en renovatievrij. Waarom? Daarom ….

  

 

de Triglav

Voor we het goed en wel beseften, vonden we na onze tocht een loodgieter. Blij met buizen, het kan! Het blijft nog eventjes dromen van een warme douche, maar de sanitaire buizen zijn beloftevol!

prille begin van de badkamer

’s Zomers staat onze tuin op haar lekkerst. De mediterraanse invloed die door ons valleitje dwaalt, trakteert ons op aubergines, kerstomaatjes, paprika’s, …

zomertuin

Omdat we al dat lekkers niet op krijgen, maakt Els groenten en fruit in. Zelfs in “mutsentijd” zal er uit eigen tuin gegeten worden!

schatten in de kelder

 

En terwijl je deze nieuwsbrief leest, zetten wij ons muts op en kappen we de oude plak van de muren , is de electricien nog meer buizen aan het leggen en maken de plakkers onze living stofvrij!