De hamer van mijn grootvader …

…hij verving de kop en mijn vader verving de steel. Hetzelfde dus met ons oude huis! We behouden sommige renovaties van de vorige generaties en vervangen dat waar vandaag den dag sleet op zit.

Met pijn in het hart werd er deze maand afscheid genomen van onze ouwe trap en onze afgesleten vloeren. Maar geen paniek: we hopen de oude plankenvloer te kunnen herinstalleren op de nieuwe stevige ondervloer!

Wat is er ondertussen in de plaats gekomen? Een nieuwe zoldervloer! Of anders én beter klinkend, gezegd: de nieuwe plafonds van onze 1e twee gastenkamers zijn geplaceerd. Daar ging een laaaaaaaaaaange voorbereidingsperiode aan vooraf: houten of betonnen vloer?, we willen dat zelf doen, maar wie komt ons af en toe met raad en daad bijstaan?, welk soort hout?, waar hout kopen?, hoe dik moeten die balken zijn?, …. En toen al die vragen beantwoord waren, stroopten wij onze mouwen op:

wij zien 't compleet zitten!
een dagje beton draaien om ...
... een chapeke te maken voor de balken
gaten kappen voor de balken
 
 
balken afschaven
balken tot in de perfectie rechtleggen, met dank aan Marc.
balken stevig vastgezet, met dank aan Borut
balken in de muur vastzetten
ouwe vloer afbreken en opruimen
en als we dan toch bezig zijn met af te breken ...
moeten alle kleine muurtjes aan deze girlpower geloven!
opbouw nieuwe vloer
de OSB platen-puzzel is gelegd: plafond gastenkamers geplaceerd!
 
Niet alleen in huis gaat het vooruit. Ook de tuin kreeg haar dosis groeischeuten:
meloenexperiment begint vruchten af te werpen
moestuin met aardappelen, mais, sla, witte kool, ui peterselie en erwtjes
ui, tomaat, bonen, kolen, …
boodschappen doen!

 

Tussen al dit gezwoeg door kregen we ook verschillende bezoekjes van zij die zich niet lieten afschrikken door stof, lawaai en het ontbreken van een echte douche. Merci voor het opkuisen van de rozenperkjes, het meehelpen opkuisen van de vensters, vangen van peren, wieden, uittesten van onze kampeerplek, sleuren met balken, het nalopen van de door ons uitgestippelde wandelingen en uitstapjes EN de ontspannende niet-renovatie-babbels! Bezoekers die content bij ons weggaan: ’t geeft courage om verder af te breken/op te bouwen!

Nieuwsgierig naar onze volgende sprong voorwaards … hier al een glimp achter de schermen van ons bouwwerf:

1e verdiepingsvloer: geëlimineerd!

wordt vervolgd …. 😉