Ons eerste B&B-seizoen!

De zomer is gepasseerd, meer nog: onze eerste zomer mét gasten zit erop. Een drukbevolkte & zonnige zomer. Met tevreden gasten die complimentjes gaven over kamer, eten, huis, tuin & streek! Zoveel verschillende mensen & ontmoetingen, zoveel bijgeleerd. Ook dankzij onze gasten blijft onze plek groeien!

's avonds samen tafelen bij de vijgenboom
’s avonds samen tafelen bij de vijgenboom
dessertjes maken
dessertjes maken
het ondertussen populaire bankjesuitzicht
het ondertussen populaire bankjesuitzicht

Onze moestuinen zorgden deze zomer opnieuw voor lekkers op het bord. De enige spelbrekers waren onze buren uit het bos. Gasten vonden de eekhoorns vaak “schattig”, terwijl wij ze eerder betitelen met “rotzakken”. Op brutale wijze werd systematisch al het fruit (op de pruimen na) uit de bomen geplukt. Ook de muizen (erwten), koolmezen (maïs) en merels (vijgen) deden hun duit in het zakje. In en rond het huis hadden we minder last van ongedierte dankzij… de Kloshe. Sinds enkele maanden in de buurt om “die van ierneffe” het hof te maken. In ruil voor kost (geen inwoon)  patrouilleert hij en vangt geregeld een muis voor ons!

de Kloshe
de Kloshe

Nadat we de laatste gasten uitzwaaiden, was het tijd om zelf even op congé te gaan. Vlakbij Kobarid zagen we een bergkam blinken … we namen de uitnodiging aan en liepen hem op & over. Prachtige tweedaagse!

uitnodigende bergkam
uitnodigende bergkam
klim naar boven
klim naar boven
ons "hotel"
ons “hotel”

Na deze geslaagde zomer  starten we met Renovatieronde II. Onze kluslijst bestaat uit: afwerken 2e gastenkamer, stal verder afbreken, nieuwe ramen en hier & daar een likje verf. En hop: we zijn weer vertrokken:

 

oud venster eruit ...
oud venster eruit …
nieuw venster derin: 2e gastenkamer heeft nieuwe ramen!
nieuw venster derin: 2e gastenkamer heeft nieuwe ramen!
weer een hap uit de stal!
weer een hap uit de stal!