oktober-december 2012

Ook deze herfst zijn stofmasker en spierpijn ons deel. Evenals het deugddoende vooruitzicht van een 2e gastenkamer, een beter afgewerkt waskot & een propere bijkeuken. Ondertussen zijn we experts geworden in het afkappen van oude plak, met een schroevendraaier alle voegen uitpietsen en het gooien van een nieuwe laag plak.

oude plak afkappen
oude plak afkappen
De Plakker
De Plakker

En ook buiten maken we stof! We breken de stal beetje bij beetje af, want zoals elke goeie Vlaming, willen ook wij: een “koterij”! De stal wordt lager, daarop komt langs 1 kant een afdakje & daaronder kunnen we tuingerief, hout, Els haar koersfiets en heel veel brol gaan stockeren.

hoe lager de stal, hoe mooier het uitzicht!
hoe lager de stal, hoe mooier het uitzicht!
... hoe meer onze huisberg tevoorschijn komt!
… hoe meer onze huisberg tevoorschijn komt!

Deze herfst was meer dan werken alleen. Op warme ochtenden kon je ons met een rieten mandje het bos zien intrekken. Op zoek naar kastanjeboleten, parasolzwammen en eekhoorntjesbrood.

champignonnen-oogst
champignonnen-oogst

De voorbije weken werden de laatste groenten uit de tuin gehaald & verwerkt of ingedekt onder de serre. En van te veel prei kuisen en invriezen, krijg je dit:

prei stijgt naar het hoofd ...
prei stijgt naar het hoofd …

Hoe dichter de winter komt, hoe meer we genieten van de luxe die we al in huis hebben: nieuwe vensters met dubbel glas (dus geen koude neustoppen en vingerkootjes meer), een warme douche na stoffig werk en internetten (nieuwe receptjes, schaken, bouwinfo en ja … zelfs onze eerste reservaties voor 2013 binnenkrijgen!!). Een winter zonder deze luxe kunnen we ons ondertussen niet meer voorstellen.

herfstavonden
herfstavonden

Tot plots, op een mooie decemberdag, de winter echt voor de deur staat & wij ons opmaken voor onze congé in België!

wit
SELA KLEIN
Sela Nad Podmelcem