Afwerking B&B

Ons huis krijgt haar ouwe getrouwe karakter terug! De oorspronkelijke indeling van het huis wordt zichtbaar, de charme van het huis terug voelbaar! Dat een mens daar hard voor moet werken, konden we ook in maart en april aan de lijve ondervinden.

Waar de vroegere lemen tussenmuurtjes zaten, bouwden we met veel meet- en puzzelplezier nieuwe houten-gyproc muren. Ondertussen plakten we verder op het 1e verdiep in de gastenkamer, badkamer en gang. Al het stof kunnen we sinds april afspoelen onder een heerlijk warme douche!

En op een mooie lentedag besef je plots: “den boven” is klaar om afgewerkt te worden én we zitten op schema!! Na een dik jaar van zeulen met dakpannen, balken en emmers mortel, is het een plezier om ons hoofd te mogen breken over lampenkapjes, zeepbakjes en de kleur van de gordijnen. Hier volgen wat sfeerbeelden van het afwerken:

ramen gastenkamer verven
ramen gastenkamer verven
badkamer: oude deur met nieuwe deurstijl
badkamer: oude deur met nieuwe deurstijl
vernissen vloer gastenkamer
vernissen vloer gastenkamer
afwerken ... zeer ontspannend
afwerken … zeer ontspannend!

De tuin is met een vliegende warme start aan haar nieuwe seizoen begonnen. Maart en april gaven onverwachts warm lenteweer, maar evengoed plensende buien. Onze tuin kon gulzig drinken én zonnebaden. Meer heeft ze niet nodig om er een ferme lap op te geven:

eigen opgekweekte plantjes in de zaaikas
eigen opgekweekte plantjes in de zaaikas
het 1e jonge geweld in de moestuin: aardbeien, look, ui, ...
het 1e jonge geweld in de moestuin: aardbeien, look, ui, …
bloesems!
bloesems!

Omdat onze moestuinen ook in de zomer dorst zullen hebben, dokterde Mathieu een watersysteem uit. Wat eens een gezeul was met gieters en emmers, is nu slechts 1 draai aan de kraan!

een buis, ...
een buis, …
... wat gefrummel met een kraan en ...
… wat gefrummel met een kraan en …
water!
water!

Het eerste lekkers van het seizoen werd ingemaakt: daslook. De naar look geurende blaadjes geplukt in het bos vlakbij ons huis en hiermee 27 bokalen gevuld!

ingemaakte daslook
ingemaakte daslook

Eindigen doen we met een blik op onze kluslijst en een belofte. De kluslijst: inrichten van de gastenkamer & badkamer + plakken van de keuken (we zijn al goed op weg, ze heeft haar 2e grijze kleedje bijna volledig gekregen). Belofte: eind juni een nieuwsbrief met een foto-rondleiding door ons huis!