Verwondering in de tuin (juni 2010)

 

Ik weet niet of het een algemeen verschijnsel is , maar ’t kweken van groenten en fruit wekt verwondering op. Altijd een beetje gevreesd dat de wetmatigheid van zaad-kiem-plant-vrucht onze tuin zou overslaan. Maar elke avondwandeling worden we verbaasd door die mysterieuze energie die de natuur ook in onze tuin rondstrooit!

De kiemplantjes doen het goed, de planten krijgen bloemen en hier en daar is er zelfs al een vrucht te zien!

aubergine
tomaten

courgette
Paprika
bonen

Verwondering en dankbaarheid ten top als we de eerste keer oogsten:

 

sla uit eigen tuin
kruisbessen in een havermoutpapke

We teren niet alleen op moeder natuurs energie; we voegen er met veel plezier de onze eraan toe. De tuin was redelijk overwoekerd en snakte naar licht en lucht. Gewapend met zeis, riek en snoeischaar moet het lange gras en de klimplanten eraan geloven!

zeisen is GEEN mannenwerk ...
bomen bevrijden
botten en een hoop gras ...
botten met short ... Borovnica-mode
resultaat: opgekuiste boomgaard!